Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
115 YEDAM Danışma Hattı Hizmete Girdi

115 YEDAM Danışma Hattı Hizmete Girdi

Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Danışma Hattı’nın numarası 115 olarak değişti. 115 YEDAM Danışma Hattı’ndan; tütün, alkol, madde, kumar ve internet bağımlılığı konusunda destek almak ya da tedavi olmak, aileleri ve bağımlı kişileri tedaviye yönlendirmek isteyen tüm vatandaşlarımız danışmanlık alabiliyor. Yeşilay, YEDAM’ın yeni numarası olan 115 ile bağımlılıkla mücadelesini yaygınlaştırmayı ve daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyor.
 
Yeşilay olarak; YEDAM çatısı altında verdikleri ücretsiz psikolojik ve sosyal yardımı yaygınlaştırmayı önemsediklerini belirten Yeşilay Genel Müdürü M. Nurullah Atalan, “Bağımlılıktan kurtulmak ya da çevresindeki bağımlı bireylere yardım etmek isteyenlerin Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ne (YEDAM) kolaylıkla ulaşmasını istiyoruz. Yeşilay olarak mesafeleri azaltmak adına farklı kanallardan ve kolay ulaşılabilir olmaya özen gösteriyoruz. YEDAM Danışma Hattımızın numarasının değişmesi de bu anlamda önem taşıyor. İhtiyaç duyduklarında daha hızlı ulaşabilmeleri için hem artan YEDAM sayılarımızla hem de 115 hattımız ile vatandaşlarımıza daha yakınız.” dedi.
 
Türkiye de 81 ilin tamamında, her ilde en az 1 Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) açma hedefi ile yola çıkan Yeşilay, hali hazırda 64 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde olmak üzere toplam 79 merkezle hizmet vermektedir. YEDAM’ın tamamı bağımlılık alanında uzman psikologlardan oluşan ekibiyle; tütün, alkol, madde, kumar ve teknoloji ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyor. Aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzeninin onarılmasını ve ilişkilerin sağlıklı devam etmesini destekliyor.