Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
YEDAM Söyleşileri’nde bu ay Bilişsel Davranışçı Terapilerde Bağımlılık Psikolojisi konuşulacak

YEDAM Söyleşileri’nde bu ay Bilişsel Davranışçı Terapilerde Bağımlılık Psikolojisi konuşulacak

YEDAM Söyleşileri, Temmuz ayında Prof. Dr. M. Hakan Türkçapar’ın katılımıyla devam ediyor.

Ruh sağlığı alanında çalışan uzmanların her ay düzenli olarak bir araya geldiği ve alanında önde gelen akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen YEDAM Söyleşileri Temmuz ayında Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı, aynı zamanda Bilişsel Davranışçı Terapiler Derneği Başkanlığını yürüten Prof. Dr. M. Hakan Türkçapar’ı ağırlıyor.

Dördüncüsü gerçekleşen YEDAM Söyleşilerinde bu ayki konu ruh sağlığı uzmanlarının çoğu tarafından kullanılan ekollerin başında gelen Bilişsel Davranışçı Terapilerde Bağımlılık Psikolojisi (BDT). Söyleşi ise Türkiye’de bu alandaki önemli isimlerden biri olan, Academy of Cognitive Therapy’nin Bilim Kurulu Üyesi ve süpervizörlerinden Prof. Dr. M. Hakan Türkçapar tarafından verilecek. 

Pek çok psikiyatrik bozuklukta etkili olduğunun bilimsel olarak kanıtlanmış olması, BDT’yi ruh sağlığı profesyonelleri tarafından çekici kılmış ve tercih sebebi haline getirmiştir. Söyleşide, tedavisinin zor ve uzun olduğu bilinen bu hastalığı BDT gözünden görmeyi, BDT’nin bağımlılıktaki kullanımını, yerini tartışmayı ve anlamayı amaçlanıyor.  

YEDAM Cerrahpaşa’da gerçekleşecek olan söyleşiye ruh sağlığı alanında çalışan psikologlar, psikiyatristler, psikiyatri hemşireleri, sosyal hizmet uzmanları, psikolojik danışmanlar ve rehber öğretmenler katılım sağlayabiliyor.

Başvurular ve detaylı bilgi için melekcan.kabil@yesilay.org.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.