Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması Türkiye Final Sonuçları Açıklandı. Ödül Töreni 5 Mayıs’ta!

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması Türkiye Final Sonuçları Açıklandı. Ödül Töreni 5 Mayıs’ta!

Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye’de tüm okullarda uygulamaya geçirilen, bağımlılık temalı görsel ve edebi alanda eserlerin ödüllendirildiği “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasında Türkiye’de dereceye girenler açıklandı.

Yeşilay tarafından “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” projesikapsamında, her yıl ilkokul, ortaokul ve liselerarasında düzenlenen bağımlılık konulu yarışmada büyük ödül alanlar belli oldu. Bu yıl 7.’si düzenlenen yarışma bugüne kadar İstanbul’da, geçen iki yılda da Yeşilay şubelerinin bulunduğu illerde düzenlendi. Bu yıl ise Milli Eğitim Bakanlığıyla birlikte ilk defa 81 ilde düzenlenen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” afiş, resim, karikatür, kompozisyon, şiir yarışmasında finale kalan il birincilerinin arasından Türkiye genelinde dereceye girenler açıklandı.

Tüm illerin yarışma birincilerine ödülleri Yeşilay şubeleri ve ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü birlikteliğinde düzenlenen törenlerle geçtiğimiz hafta verildi. Dereceye giren öğrencilerin eserleri Türkiye finali değerlendirmesi için Yeşilay Genel Merkezinde toplandı. Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Akif Seylan, Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı, İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan, yazar Mevlana İdris Zengin ve tanınmış ressam İsmail Acar’ın da aralarında bulunduğu büyük jüri tarafından yapılan değerlendirme sonrasında Türkiye’de dereceye giren eserler belirlendi. Eser sahiplerine, 5 Mayıs’ta Yeşilay Genel Merkezinde düzenlenecek törenle ödülleri verilecek. Yarışmada 81 il birincilerinin eserleri Sepetçiler Kasrı’nda sergilenecek.

Öğrenciler eserleriyle bağımlılıklara dikkat çekiyor

Yeşilay tarafından 2011 yılında İstanbul’da başlatılan ve bu yıl 7.’si yapılan Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması, 2017 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 81 ildeki Milli Eğitim Müdürlükleri ile birlikte düzenlenmeye başlandı. İlkokul, ortaokul ve liselerde, "bağımlılık" konulu edebi ve görsel kategori olarak kompozisyon, şiir, afiş, resim, karikatür ve kısa video gibi alanlarda düzenlenen yarışma ile öğrencilerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmeleri, sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji ve kumar bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkileri konusunda kendilerinde ve çevrelerinde farkındalık oluşturmaları amaçlanıyor.

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmasının il birincilerine 500 TL, Türkiye finalinde ise birincilere 5.000 TL, ikincilere 3.000 TL, üçüncülere ise 1.500 TL para ödülü verilecek. Ayrıca ülke genelinde dereceye giren öğrenciler Yeşilay tarafından “Gelişim Kampı” ile ödüllendirilecek.

Büyük Ödül Sahipleri - Türkiye'de dereceye girenler için tıklayınız.