Web sitemizde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanıyoruz.
Detaylı Bilgi
Başakşehir’de Yeşilay Danışmanlık Merkezi açıldı

Başakşehir’de Yeşilay Danışmanlık Merkezi açıldı

Uyuşturucu ve alkol bağımlılarına ve yakınlarına ücretsiz psiko-sosyal hizmet veren YEDAM'ın Başakşehir merkezi, Başakşehir Belediyesi desteğiyle hizmete açıldı.

Yeşilay'ın alkol ve uyuşturucu bağımlılarına ve yakınlarına ücretsiz psiko-sosyal destek verdiği Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) yaygınlaşmaya devam ediyor. İstanbul Cerrahpaşa, Üsküdar, Urfa/Eyyübiye ve Düzce'nin ardından Başakşehir'de de YEDAM açıldı. Başakşehir Belediyesi desteğiyle hizmete giren YEDAM'ın açılışına Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Yeşilay Yönetimi ve çok sayıda il ve ilçe protokolü katıldı.

"Rehabilitasyon, bağımlıyı hayata kazandırıyor"
Açılışta konuşan Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk bağımlılıkla mücadelede önleyici hizmetler ve tıbbi tedavinin yanında rehabilitasyonun da önem teşkil ettiğini belirtti. Prof. Öztürk konuşmasında; "Bizim temel mantığımız, önce çocuklarımız bağımlı olmasın bu konuda sonuna kadar mücadele edelim. Böyle bir problemle karşı karşıya kalan gençlerimizde varsa, bu problemin ortadan kaldırılması adına da elimizden geleni yapalım. Sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve kaymakamlıklar olarak hep birlikte bir şeyler yapalım istiyoruz. Başakşehir'e böyle bir hizmetin kazandırılması gerçekten çok önemli. İnsanların bu gibi tedaviler noktasında ulaşabilecekleri birçok hastaneler ve tedavi merkezleri var ama bu sürecin sağlıklı devam edebilmesi için takip ve rehabilitasyon çok önemli. Rehabilitasyon bağımlıları hayata bağlar. YEDAM'lar bu takibi yapmak amacıyla kurulmuş merkezlerdir" dedi.

Merkezin açılış töreninde konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "Böylesine hayırlı bir hizmet yaptığımız için, huzurlu ve mutluyuz. Tabi içimizde ufak da olsa bir burukluk var, böyle bir hizmeti talep ediyor ve ihtiyaç duyuyor olmamız tüm Türkiye ve bizler için acı. Keşke böyle merkezlere hiç ihtiyaç oluşmasa ama neyse ki Yeşilay'ımız böyle önemli bir adımı düşünmüş ve bu eksikliğimizi gidermekle alakalı projeler üretmiş. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Biz belediye olarak bu tür konuları çok fazla önemsiyoruz. YEDAM'ın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum'' ifadelerini kullandı.

YEDAM ile ne değişiyor?

YEDAM, bağımlılık tedavisindeki yeni anlayış, vücudun maddeden arındırılmasıyla birlikte, bağımlının hem psikolojik destek almasını hem de uzun vadede, sosyal hayata yeniden adapte olmasını sağlamak üzerine kurulmuştur. YEDAM'da bu hizmeti vermek için bağımlılık alanında uzmanlaşmış, psikologlar, klinik psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları görev almaktadır. YEDAM'da bireysel terapilerin yanı sıra, grup ve aile terapileri ile süreç pekiştiriliyor, hobi atölyeleri ile bağımlıların sosyal uyum adaptasyonları arttırılıyor. Ayrıca Türkiye'nin dört bir yanında 444 79 75 no'lu Danışma Hattıyla, uzman psikologlar, arayan kişilere bağımlılık danışmanlığı yapmaktadır.